3 pladsoptimerende tips til den lille lejlighed

Bor du småt? Og har du svært ved at finde plads til alle de daglige gøremål? Så læs med, for her finder du vores bedste tips til pladsoptimering.

1. Din seng

Din seng stjæler enormt meget plads i din lejlighed. Sørg derfor for, at optimere pladsen du bruger på at have en soveplads så meget som muligt. Dvs. udnyt pladsen under din seng, hæv eventuelt sengen, så du har plads til lave kommoder under – det har også den fordel at det føles forbandet godt at sove lidt højere oppe.

Der findes efterhånden mange sengestel, hvor opbevaring er tænkt ind i designet, om det er i form af at hovedgærdet også er et skab, om det er skuffer under sengen, eller at sengen kan løftes så du har nemt adgang til området under – dette er praktisk hvis du end ikke har plads til at kunne rulle skuffer ud.

2. Dine hårde hvidevarer

Du vil gerne have din egen vaskemaskine – gerne vaskesøjle faktisk – men du har bare ikke plads. Eller også gider du ikke bruge unødig plads på det? Uanset, så er det ganske simpelt. Køb en topbetjent vaskemaskine. De har standardmålene 40x60cm (højden varierer en smule) og kan fås med hjul under, så den kan sættes af vejen når den ikke er i brug. De har typisk en kapacitet på 5-7 kg, så det er ikke fordi du giver afkald på alt for meget. Nogle af de topbetjente fås som dobbeltmaskiner med indbygget tørretumbler, så du sparer endnu mere plads, samtidig med at du undgår at skulle slæbe dit vasketøj på vaskeri. Det er win-win.

3. Din plantegning

Se på layout af din bolig. Er der funktioner du kan slå sammen eller noget du kan udelade? Hvis du nu ikke har gæster særlig tit, er der ikke nogen idé i at bruge plads på et stort spisebord. Så kan du nøjes med et mindre med udtræk, som kan slås ud. Eller et svensk klapbord som ikke fylder ret meget når det er slået ned. 

I stedet for at se på hvordan ”man plejer” at indrette sig, så se på hvad du reelt set bruger din bolig til. Hvad er vigtigt for dig?

Det kan betale sig, at investere i møbler og hårde hvidevarer, som passer til din bolig, da du så udnytter pladsen optimalt. Kniber det med finansieringen, så tjek voreslån.dk.