Guide: Sådan vælger du den rigtige type cykel

Solen begynder så småt at titte frem på himlen, og de varmere temperaturer svæver ind over Danmark. For mange mennesker betyder det, at mange af døgnets timer nu skal til at bruges udendørs. Du kan nyde det gode forår- og sommervejr på mange måder, men hvad med at hoppe på din nye cykel og køre dig en lang tur i det gode vejr? Det er ikke sikkert, at du har en cykel, eller at den virker optimalt. Derfor kan det være en god idé at investere i en ny cykel, som du kan få glæde af i det gode vejr.

Når du skal i gang med at kigge på en ny cykel, vil du finde ud af, at der findes rigtig mange forskellige cykeltyper. Det er meget forskelligt, hvad for nogle behov man har, når det kommer til valg af cykler, og det vigtigste er, at du finder den cykeltype som passer bedst til dig, og det du skal bruge den til. Der er ingen tvivl om, at det kan være en dyr fornøjelse at købe en ny cykel, og derfor kan det være, at du har brug for at søge om billige lån uden renter.

Typer af cykler

  • Citybikes eller sportscykler: Egner sig bedst til kørsel på asfalt, og er ideel til almindelig hverdagskørsel
  • Elcykel: Her får du hjælp til at træde i pedalerne, så det ikke er så belastende for benene at komme fremad
  • Klassisk damecykel: Praktisk transportmiddel med cykelkurv og skærme, som er perfekt til mange mindre ture
  • Racercykel: Der er fart over feltet, den egner sig perfekt til lange ture på asfalt og vejer ikke ret meget. Racercyklen findes i mange prisklasser, og du kan låne penge til din racercykel på compareloans.dkonline-kassekredit.
  • Mountainbike: Perfekt til kørsel i terræn, men kan også bruges i byen

Det skal du huske

Når du skal finde din nye cykel er det vigtigt, at du overvejer, hvad du skal bruge den til, hvor meget du kommer til at bruge den og hvor du primært skal køre på den henne.